1. Behöver barn extra vitaminer och mineraler?

Barnens dagar är ofta ganska långa och tröttande. Dessutom kan det vara svårt att få barn att äta allt det nyttiga som krävs för att de skall växa och utvecklas. Det kan bero på stimmig dagismiljö och skolmat som hålls varm för länge. Eller helt enkelt barnens egna högst personliga smak när det gäller mat. Ett enkelt sätt att försäkra sig om att barn får i sig alla viktiga näringsämnen är att ge dom ett extra tillskott i form av en vitamin- och mineraltablett.

2. Kan även vuxna äta Minallvit Multivitaminer?

Minallvit är ett vitamin- och mineraltillskott som tar hänsyn till barnens speciella behov, och en tablett täcker ett barns dagsbehov. Vuxna som äter Minallvit kan ibland ta två tabletter för att få i sig lite mer av vitaminer och mineraler.

3. Hur länge måste jag ta Panto-3 för att se effekt?

Håret växer långsamt och behöver näringstillförsel under hela processen. Man bör därför äta Panto-3 under minst 2-3 månader för att se resultat.

4. Kan jag äta Panto-3 tillsammans med en multivitaminprodukt?

Det går bra. Panto-3 innehåller inga megadoser utan halterna ligger på sådan nivå att det är riskfritt att ta tillsammans med andra vanliga multivitaminprodukter.

5. Hur mycket kisel innehåller Panto-3?

Panto-3 är en komplett hårvårdsprodukt med alla nödvändiga näringsämnen för hår naglar och hud, även kisel. En dagsdos om två tabletter ger 43 mg kiseldioxid (silica). Detta ger i sin tur 20 mg kisel. Kisel är bara ett av många värdefulla näringsämnen för hår, naglar och hud.

6. Varför får man halsbränna, och finns det något naturligt medel som hjälper?

Orsakerna till halsbränna kan vara flera, för fet eller kryddstark mat, för mycket kaffe eller te, oregelbundna måltider, stress, alkohol eller tobak. Ett naturligt och ofarligt sätt kan vara att vid akuta besvär ta en produkt som neutraliserar den sura magen. GastroSan är en sådan produkt, baserad på ämnen som snabbt lindrar och dämpar dina besvär.

Pressmeddelande 2021-08-24

Carls-Bergh Pharma återkallar tre batcher av Minallvit Kalcium. Anledningen är att rester av bekämpningsmedlet etylenoxid har upptäckts i kalciumkarbonat som är en av ingredienserna i produkten.

Etylenoxid är förbjudet som bekämpningsmedel i EU/ESS och produkterna återkallas efter dialog med Miljöförvaltningen. Halterna av etylenoxid är låga i den färdiga produkten och det föreligger ingen omedelbar hälsorisk att äta produkten.